چهارشنبه 12 تير 1392-11:31

ملتی که اسطوره هایش را تخریب کند،ناچار باید اسطوره اش "جومونگ" باشد!

عکس های خبری مازندنومه/دو عکس از دیدار همکاران مازندنومه با ع.پاشایی+دو عکس از اهانت به نیمایوشیج در شبکه های اجتماعی


مازندنومه:عصر چهارشنبه به همراه تعدادی از همکاران به دیدار استاد عسگری پاشایی(ع.پاشایی) در منزلش در داراب کلای میاندورود رفتیم.

ع.پاشايي سال 1318 متولد شد.دوران ابتدايي و دبيرستان را در زادگاهش - ساري - گذراند. در سال ۱۳۳۸ وارد دانشسراي عالي تهران و در آنجا مشغول به تحصيل در رشته فلسفه و علوم تربيتي شد. او در سال ۱۳۴۱ فارغ التحصيل شد.

 در زمينه كتاب شناسي پاشايي، بايد آثار او را به سه سمت ويرايش، ترجمه و تأليف تقسيم كرد؛ ابتدا ترجمه هاي او كه خود چند زمينه دارد: ۱- درزمينه آيين بودا ۲ - ذن، از آيين بودا ۳- هند ۴ - چين ۵ - ژاپن ۶ - سرخ پوستان ۷- شعر هند و جهان.

 در زمينه آيين بودا آثار پاشايي مانند فرهنگي است كه براي ورود به دنياي بودا هر يك از آن تأليفات و ترجمه ها مي تواند گامي مؤثر محسوب شوند. دراين زمينه مي توان به كتاب هاي زير اشاره كرد:

 «بودا»، «هينه يانه - از تاريخ آيين بودا» و ... و در بخش ديگر آثار ترجمه پاشايي در زمينه ذن از آيين بودا نيز مي توان به : «ذن چيست؟»، «روش ذن»، «ذن در هنر كمان گيري» و ...اشاره کرد.

 در زمينه ژاپن نيز مي توان به كتاب هايي؛ «هايكو شعر ژاپني»، «صد هايكوي مشهور»، «لاك پوك زنجره»، «تاريخ فرهنگ ژاپن»، «جان ژاپني» و «ژاپن: روح گريزان» اشاره كرد.

يكي از جنبه هاي تحقيقي پاشايي بررسي آثار شاملو است. در زمينه شعر شاملو كتاب هاي «از زخم قلب...»، «انگشت و ماه» و «نام همه شعرهاي تو» (دوجلد) حاصل پژوهش هاي ع. پاشايي است.

حدود سه ساعت به گویش مازندرانی با ع.پاشایی گفت وگو کردیم که بیشتر حرف های مان درباره مازندران و نیز فعالیت چند ماهه گذشته او بود.

پاشایی سایتی به نام"بامداد ساری" را به اتفاق گروه اندیشه پروران راه اندازی کرده که در آن قصد دارد به مردم آموزش بدهد چگونه کتاب بخوانند.او باور دارد مردم کتاب خواندن بلد نیستند.

متن مصاحبه ما با این مترجم و نویسنده توانا به زودی در ستون گفت و گوی مازندنومه انتشار می یابد.فعلا" دو عکس از این دیدار را در زیر به نمایش گذاشته ایم.

 

*سریال اهانت به مشاهیر مازندران

یکی از کاربران ما به نام"صادق محمد پور" دو عکس از اهانت به نیمایوشیج-پدر شعر نوین ایران" را که در شبکه های اجتماعی "شیر" می شود،برای ما ارسال کرده و نوشته:

 «سریال اهانت به مشاهیر مازندران؛این بار نوبت به نیما یوشیج رسید.

 پس از توهین مجری برنامه تلویزیونی ورزش و مردم به ببر مازندران-جهان پهلوان امامعلی حبیبی- و به کار گیری القاب ناشایست که موجب آزرده شدن علاقه مندان به این اسطوره ورزشی شد، این بار نوبت به مشاهیر فرهنگ و ادب دیار تبرستان رسید

در چند روز گذشته تصاویری موهن و تمسخر آمیز از نیمایوشیج -شاعر نامی مازندرانی و پدر شعر نو فارسی- در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی توسط برخی افراد غیربومی مدعی روشنفکری منتشر شد که البته با واکنش جمعی از کاربران شبکه اجتماعی همراه شد.

تعدادی از کامنت های زیر این عکس چنین است:

-ببين كار ما به كجا كشيده كه زبان و فرهنگ خودمونو خودمون زير سوال ميبريم از بيگانه چه انتظاري ميره؟

- آفرين،‌فصله ارزش زدايي!

-متاسفم برای دبیرستانی های دانشجو نما

-کار زشتی بود.لطفا شان اشخاص رو حفظ کنید اگر هم با مسببان مشکل دارین.در حد این پیج نبود

-ملتی که اسطوره هایش را تخریب کند ناچار باید اسطوره اش "جومونگ" باشد!»